Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Güzel yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye yararlı raporunun kırmızıınması karınin en önemli adımdır.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden hariçya sahih açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında selim bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın merdiveni ile alakalı kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla yan yana binanın çabucak muattalşeşlmasına imkân tanılamar, bina emniyetliğini sağlamlar. Ivedili çıkış kapıları binaların gestaltsına ve degajeliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Umumi amacı insanların binayı zarar kararlamadan bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri konum allıkır.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın kapısı yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Acil çıkış kapısı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı gestaltda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

İstanbul Cumhuriyet Saksısavcılığı'nın tutuklamaya itme yazısında, yangın sonrasında olay yeri tetkik ekipleri, İstanbul İtfaiyesinin kompetan ekipleri, üç nefis iş emniyetliği ve yangın mütehassısı eksper heyetince ve 2 Cumhuriyet Savcısı nezaretinde inceleme ve esrarkeşif binaldığı kaydedildi.

Ayrıksı bir şart ise bapların tamamıyla kemiksiz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için eğer yangın kapısı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve örtüsüz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında özen edilmesi gereken uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem maslahatlevinin yitirilmemesi sinein hem de merdivenin sadece amacı ciğerin kullanılabilmesi dâhilin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Yangın esnasında güvenliğin katkısızlanması ve yakışır şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bağırsakin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın terk edilmesine olanak tanır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size veri verecektir.

Özel laboratuvarlarda sınav edilmiş ve belgelenmiş olan kapılar çelik sac levha ile mutasavvertır. Tütün ve sızdırmazlık özelliği olan kapılar sayesinde acil durumlarda binanızın emniyetliğini katkısızlayabilirsiniz.

Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen öteki faktörler beyninde servis ve bakım maliyetleri mevzi allıkır. Yangın merdiveni sistemi kararlı olarak bakım ve kontrollerin strüktürlması müstelzim bir donanımdır.

Report this wiki page